Peta

Nak cari tempat dalam dunia nie boleh cuba dengan cara ini..

  1. ....... http://maps.google.com/
  2. .......

Pertukaran Wang Asing

Nie kira2 nak tukar duit dari RM ke mana2 mata dunia..

  1. ....... http://www.xe.com/
  2. .......
  3. .......

Parti

List Parti Politik Di Malaysia :-

  1. ....... http://www.pas.org.my/
  2. ....... http://www.keadilanrakyat.org/
  3. .......
  4. Sebenarnya tak nak letak.. malu tapi letak aje la tak payah tengok pun takpe tak best langsung sebab sama aje macam tengok TV1/TV2/TV3 dan lain2 la. http://www.umno-online.com/
  5. ....... http://www.mic.org.my/home.php
  6. .......

Produk Kesihatan - Homoeopati

Berita Semasa

Dapatkan makluman isu2 semasa melalui akhbar :-

  1. ....... http://www.harakahdaily.net/
  2. ....... http://www.malaysiakini.com/

Muhasabah diri untuk blogger

Blog Orang Politik

Maklumat Bagus

Nie maklumat bagus nie.. Kerja kawe la.. Hehe.. :-

  1. ....... http://www.cerebromente.org.br/n01/pet/petres.htm
  2. .......

Gerakan Pelajar Mahasiswa

Ketahui gerakan pelajar di sini :-

  1. ....... http://mygamis.blogspot.com/

Tempat Bagus

Best gila kalau dapat pie sini.. Kerja kawe la.. Hehe.. :-

  1. ....... http://www.pet.hu/
  2. ....... http://www.scgh.health.wa.gov.au/pet/
  3. ....... http://www.medsch.wisc.edu/cycl/default.html

Ubat Bagus

Nie lagi bagus nie.. Kerja kawan la.. Hehe.. :-

  1. ....... http://www.izotop.hu/

Barang Bagus..

Tengok la barang bagus nie.. Untuk kerja aku aje.. Hehe :-

  1. ....... http://www.mediso.com/
  2. ....... http://www.biodex.com/radio/radiopharmacy/radiopharmacy.htm

Apa beza dia ye? Pening Kawe fikir..

Kalau ada sesiapa yang boleh bagi tau kat Kawe! Tolong lah ye..
APA BEZA ANTARA BLOG DAN WEBSITE? =/x (pening la!)
Tq.

Cakap2 pasal Malaysia

Beberapa website pasal Malaysia :

  1. ....... http://allmalaysia.info/intro/

Kewangan & Anda

Ketahui bagaimana menguruskan wang dan kehidupan anda :

  1. ....... http://islamikfinance.blogspot.com/

Who Suffer?

Blogger2 pesakit..

  1. ....... http://fionaths.yuinyin.com/

Cari Kerja

Cuba la cari kerja kat cn..

  1. ....... http://www.jobsdb.com/default.htm

Kat mana nak publish blog

Nie yang aku kena explore lebih nie.. entah bila?

  1. ....... http://www.nuffnang.com.my/
  2. ....... http://www.advertlets.com/
  3. ....... http://allmalaysia.info/ambp/default.asp
  4. ....... http://keluartopik.com/
  5. ....... http://www.bloggerschoiceawards.com/ Pertandingan
  6. .......

Geng Mak Bapak..

Website2 yang menghimpunkan mak ayah kita..

  1. ....... http://ibumalaysia.ning.com/

Ulasan Artikel

Dunia Lelaki Yang Berbeza Dari Wanita


Seorang lelaki tidak sama dengan seorang wanita. Lelaki juga tidak akan menjadi wanita, dan begitulah sebaliknya. Ramai wanita menganggap lelaki sukar difahami, begitu jugalah pendapat lelaki. Berikut dinyatakan bebarapa sifat lelaki secara umum agar anda mudah memahami mereka:
.......
Ulasan Abang lepas garisan putus2 nie..

Hidup lelaki lebih mudah
Lelaki lebih mudah cara hidupnya berbanding dengan wanita. Kerana itu lelaki sukar untuk memahami jika sesuatu perkara itu disampaikan dalam bentuk kiasan oleh wanita. Wanita suka berkias dan berharap lelaki faham. Tetapi, lelaki lebih suka jika ianya dijelaskan dengan bahasa yang mudah, dan secara berterus-terang. Sekiranya wanita tidak jelas mengenai sesuatu perkara, tanyalah secara terbuka kepada lelaki.
.......
Mudah? Sayang! Tanggungjawab yang Abang pikul terlalu besar. Tidak terpikul barangkali buat Ayang. Jika mudah tidaklah Abang asyik nak marah aje. Abang lebih suka jika ianya dibuat mudah tidak kita memikirkan sesuatau perkara yang remeh atau melecehkan. Salah satu Abang suka Sayang sebab Ayang banyak memudahkan hidup Abang. Abang janji akan lebih memahami situasi hidup Ayang yang susah.

Bahasa lelaki adalah berlainan
Lelaki bercakap dengan bahasa yang berlainan. Ini yang menyebabkan lelaki dan wanita sukar berkomunikasi antara satu sama lain. Apa yang lahir dari kata-katanya jika dia bercakap dengan wanita, adalah berbeza daripada apa yang dimaksudkan. Ini bukan bererti dia berbohong. Maka adalah lebih baik bagi wanita untuk memahami lelaki dari apa yang dilakukan berbanding dari apa yang dikatakan. Lelaki tidak pandai melahirkan rasa hatinya dalam bentuk kata-kata.
.......
Tidak bermaksud untuk berbohong cuma untuk tidak mengecilkan hati Sayang. Abang cuba bertoleransi sebaik mungkin. Buat mana yang boleh Abang korbankan sama ada hati dan perasaan Abang untuk Sayang. Jika Sayang memahami Abang lebih menghargainya. Maafkan Abang jika selalu meninggikan suara sebab Abang tak pandai berkomunikasi kot. Maaf ye Sayang!

Lelaki suka membisu
Wanita berkebolehan untuk membicarakan sesuatu subjek yang sensitif dan mendukacitakan sebagai salah satu cara berhadapan dengan realiti. Tetapi lelaki lebih suka untuk menyembunyikan dan membisu.
.......
Tak kenapa? Sebab Abang tak nak menyusahkan hidup Ayang dengan masalah Abang. Ada kalanya Abang sedar tindakan Abang silap sebab ianya berkait rapat dengan Ayang dan keluarga kita. Harap Ayang faham.

Lelaki tidak kompleks
Jika terdapat semua tanda yang menunjukan bahawa seorang lelaki hanya mahu wanita menjaganya, mengemas rumah, menyediakan makanan untuknya, wanita harus percaya bahawa itulah yang lelaki tersebut mahu. Ini bukan bererti lelaki berfikiran primitif, tetapi lelaki memag sedemikian. Wanita selalu menganggap lelaki sebagai kompleks, tetapi sebenarnya kehendak lelaki adalah mudah.
.......
Tadi kata mudah sekarang kata simple pulak. Argh.. Apa yang Abang nak.. itu yang Abang nak.. yang nie bila nak memang nak.. Harap Ayang faham. Simple aje. Love U. Tq.

Jangan paksa lelaki
Bila wanita mendesak lelaki mendedahkan perasaanya, mungkin lelaki itu akan mendedahkan sesuatu yang wanita itu tidak suka mendengarnya. Malah adalah lebih baik jangan bertanya dan menyelidik sampai ke akar umbi. Malah apa yang penting wanita itu perlu membaca bahasa badan lelaki, matanya, atau perubahan mendadak dalam corak perlakuannya. Jika dia pada kebiasaannya suka membaca tetapi tidak melakukannya, mungkin pada masa itu fikirannya sedang kacau.
.......
Maafkan Abang. Selalu kata yang tak baik aje pasal Sayang. Mesti ganduh akhirnya. Abang baru sedar bahawa Abang tak pandai jaga hati atau perasaan Sayang masa cakap pasal nie. Tapi Ayang tau tak.. Abang pandai tulis dan Abang memang pandai bermadah bila menulis.. Cuma nak Ayang tau yang Abang memang Sayang sayang. Ok.

Lelaki berahsia dengan lelaki lain
Tidak sebagaimana wanita yang lebih mudah untuk bercerita masalah yang dihadapinya kepada wanita lain, harapan dan kebimbangan yang dirasainya dan pelbagai cerita peribadi, adalah sukar bagi lelaki untuk menjadi mesra secara verbal sedemikian rupa. Untuk melakukannya lelaki memerlukan kekuatan dan keberanian yang maksima.
.......
Buat apa bukak cerita dengan orang lain. Cerita dengan Ayang lagi best! Ayang tau tak? Abang tetap cerita walaupun Abang tau Ayang tak boleh bak respone at least Ayang lebih memahami situasi Abang. Love U. LAgi pun buat apa cerita masalah peribadi pada irang lain macam bukak pekung aje san adakalanya ia terlalu personnal.

Lelaki pentingkan kejujuran
Sepertimana wanita, lelaki juga pentingkan kejujuran. Jika lelaki tahu yang kekasihnya atau isterinya suka bercerita kepada wanita lain tentang dirinya, besar kemungkinan lelaki itu tidak akan bercerita lagi secara mesra mengenai hal-hal rahsia yang lainnya. Kejujuran adalah penting bagi lelaki. Seorang suami mahu isterinya menyimpan rahsia-rahsia rumahtangganya.
.......
Yang nie Abang perlu ucapkan terima kasih kerana menjaga maruah Abang dan Ayang banyak menegur Abang supaya Abang jadi lebih baik. Abang janji Abang buat yang terbaik untuk Ayang dan anak-anak kita.

Lelaki Perlu Keselesaan Perasaan
Wanita sering menganggap lelaki sukar difahami. Sebenarnya ini juga anggapan lelaki pada wanita. Berikut dinyatakan beberapa sifat umum lelaki agar kita lebih memahaminya.
.......
Abang cuba untuk memahami Sayang. Bantu Abang ye..

Lelaki tidak suka dikritik
Jangan mengkritik lelaki, memainkan jika wanita itu bersedia untuk bertikan lidah dengannya. Lelaki tidak begitu terbuka untuk menerima kritikan. Mengkritik di belakangnya, contohnya kepada saudara atau rakannya, mungkin dapat mengelakkan konfrantasi serta merta tetapi dia akan berasa marah juga apabila perkara tersebut disampaikan kepadanya.

Cara baik mengkritik lelaki adalah dengan cara berjenaka dan lembut. Cara lelaki mengkritik adalah berlainan dan ia jarang dilakukan oleh wanita. Bila lelaki mahu mengkritik, masa dan keadaan dipilih dengan teliti. Bila menegur, perbincangan itu ringkas, tidak emosi dan tepat.

Untuk mengkritik lelaki eloklah kiranya kritikan itu digabung dengan sedikit pujian.
.......
Ayang taukan? Jika Abang tegur Ayang terasa dan Ayang tegur Abang terasa. Sesiapa pun tegur sebenarnya kita terasa tapi Abang tetap terima teguran Sayang. Ala mcam Ayang tau.. sekejap aje Abang marahkan.. Kena cara pujuk dah ok! Ayang tau rahsia macam mana nak pujuk Abang. Betul tak?

Lelaki juga mahukan sokongan
Bila lelaki menghadapi masalah dan mengadu pada wanita, wanita harus memberitahu lelaki itu bahawa dia masih diperlukan. Lelaki mahukan keselesaan perasaan dan sokongan serta kata-kata lunak seperti: "saya cintakan abang.." atau "Tidak kira apa yang terjadi, saya tetap bersama abang…"
.......
Terima kasih atas sokongan Sayang sebab tu Abang kahwin ngan Ayang. Hehe.. Malu.. Macam orang kata, disebalik kehebatan seorang lelaki ada seorang wanita. Love u so much. Oh ye.. penat la asyik Abang aje cakap perkataan keramat. Apa kata Ayang pulak mula dulu. Bestnya..

Lelaki dan ego
Ramai lelaki menunjukkan egonya pada dua masa, pertama di dalam kerja dan kedua di ranjang. Ini biasanya menyebabkan wanita menjadi bosan. Tetapi sebaik-baiknya wanita patut mempertingkatkan ego suami atau kekasihnya.

Wanita yang menyemarakkan api cinta akan menikmati kehangatan api cinta itu. Lelaki mahu wanita memberitahu bahawa sumbangannya diiktiraf dan dilnilai. Jika anda tidak menyatakan kepadanya, siapa lagi? Jika anda mempertingkatkan ego lelaki, ia kan membuatkan lelaki merasa senang dan setiap orang disekelilingnya akan mendapat faedah, terutamanya yang dicintainya.
.......
Susahnye ank ulas. Tapi ego tu biasa la. Yang Abang pasti tempat kerja memang dah jadi kambing hitam dah tekde ego dah. Dengan Ayang? ego ke Abang nie. Maafla.. tak tau pulak?

Lelaki mesra tanpa beremosi
Antara perkara yang ada pada lelaki dan wanita ialah kehendak mutlak untuk dikasihi dan mengasihi sebagai balasan. Intimasi emosional, bersatunya jiwa bukan hanya jasad, adalah cara bagaimana kasih sayang itu lahir. Ianya bukan satu proses sahaja.
.......
Abang rasa kisah hidup kita tentu bosan jika kita tak gaduh. Tapi jangan la gaduh teruk2 sangat Ayang buli Abang. Macam contoh.. dera Abang makan kat luar.. Ar tangan sayang best. Ayang tau tak? Pernah ke Ayang buat? Hehe.. (saje je nak suruh Ayang masak hari2.. sorry! Abang janji kalau Sayang dah boring masak kita makan luar. Love U)


Belum tengok habis..

Mencari keberkatan..

The Presurfer

http://presurfer.blogspot.com/
.......
Nie Kawe buat posting khas untuk blog nie sebab Kawe enjoy sangat. Koleksi2 blog atau kerja orang dikumpulkan oleh orang tang buat blog nie.. itu yang Kawe paham la..
.......
Kawe tak mahu lawan..

Untuk disampaikan..

Kawe ajak sama2 fikir la..

Subject: Ustaz Hj. Akil - Interesting!!

Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT.
Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat.

Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat.

Apabila rumahtangga jadi sepakat, masyarakat jadi muafakat.

Apabila masyarakat jadi muafakat, negara kita menjadi kuat.

Apabila negara menjadi kuat, negara luar jadi hormat.

Apabila negara luar jadi hormat, permusuhan pun tersekat.

Apabila permusuhan tersekat, pembangunan pun meningkat.

Apabila pembangunan pun meningkat, kemajuan menjadi pesat.

TETAPI AWAS,

Apabila pembangunan meningkat,

kemajuan menjadi pesat, kita lihat

bangunan naik bertingkat-tingkat.

Ditengah-tengah itu, tempat maksiat tumbuh macam kulat.

Apabila tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat,

KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat.

Apabila manusia telah mengubah tabiat, ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat.

Apabila manusia dah jadi ulat, sembahyang makin hari makin liat.

Apabila sembahyang jadi liat, orang baik ada yang bertukar jadi jahat.

Apabila orang baik bertukar jahat, orang miskin pula nak kaya cepat.

Apabila orang miskin nak kaya cepat, orang tua pula nak mati lambat.

Apabila orang tua nak mati lambat, tak dapat minum madu telan jerla minyak gamat.

Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat. Semua nak tunjuk kuat.

Bila berjudi, percaya unsur kurafat. Tapi hidup pula yang melarat.

Tali kasut dah tak berikat. Rambut pun jarang sikat.

Yang perempuan, pakai mini sekerat. Suka pakai baju ketat.

Suka sangat menunjukkan pusat. Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat.

Pakai pulak yang singkat-singkat. Kadang-kadang ternampak benda 'bulat'.

Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat. Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat.

Duduk jauh berkirim surat. Bila berjumpa, tangan berjabat.

Kemudian pakat lawan peluk siapa erat. Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat.

Usah peduli agama dan adat.

Usah takut Allah dan malaikat.

Yang penting apa kita nak buat?

Kita 'bukti' lah kita buat.

Akhirnya perut kempis dah jadi bulat.

Apabila perut kempis dah jadi bulat, maka lahirlah pula anak-anak yang tak cukup sifat.

Bila anak-anak tak cukup sifat, jam tu kita tengok bayi dibuang di merata tempat.

MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT.

Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat.

Habis manusia telah tersesat.

Inilah dia fenomena masyarakat.

Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat,

Marilah kita pakat mengingat,

Bahawa dunia hari ini makin singkat,

Esok atau lusa mungkin kiamat,

Sampai masa kita semua akan berangkat! .

Berangkat menuju ke negeri akhirat.

Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat.

Masa tu, sindri mau ingat.

Umur mu banyak mana mu buat ibadat...?

Zaman muda mu, apa yang telah mu buat...?

Harta benda anta, dari mana anta dapat...?

Ilmu anta, adakah anta manafaat...?

Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera

meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat.

(Petikan ucapan Ustaz Hj. Akil Hayy Rawa.Sebarkanlah ini kepada ahli
keluarga, saudara-mara, rakan-rakan dan sahabat handai kita agar
masyarakat kita akan menjadi sebuah masyarakat yang bukan sahaja maju
dari segi duniawi malah ukhrawi. Insya-Allah...Allahhuakbar! Allahhuakbar! Allahhuakbar!)
.......
Kawe tak mahu lawan..

Web best.. Kebolehan orang..

Mari la layan aje apa yang ada..
.......
http://sandfantasy.com/
Best aje tengok orang main pasir..

Pendidikan anak2..

Tak sangka sungguh. Zaman sekarang nie.. Layan aje la..

  1. Nak cari cikgu pun boleh online aje.. Cikgu pulak cari anak murid kot.. Sekarang nie mengjar untuk duit bukan untuk sebar ilmu dah kot.. mahalnya harga ilmu itu.. http://www.tuitionhamster.com/index.php
Kawe tak mahu lawan..

Disenaraikan link2 yg menarik untuk letak atas blog.. Layan aje la..

  1. Tak pasti tapi macam boleh buat website free http://www.bravenet.com/
  2. Ada template free http://www.blogcrowds.com/
  3. Buat album http://photobucket.com/
  4. Buat slideshow http://www.slide.com/
  5. Comel untuk anak2 kita Lilypie : Free Baby Stuff http://lilypie.com/
  6. ClockLink.com - Free Flash World Clock http://www.clocklink.com/
  7. Kira-kira orang masuk hehe.. http://www.digits.com/
  8. Boleh tahu statistik visitor & siapa sekali rasanya.. http://www.sitemeter.com
  9. Yang nie ala2 scan peta dunia la pulak.. http://www.maploco.com/
  10. Yang nie pulak siap sambut birthday blog.. ada2 aje la.. http://www.blogoversary.com/
Kawe tak mahu lawan..

Info Cancer

Disenaraikan di sini link yang boleh membantu ok.. harap Kawe ia membantu..

  1. Cancer Research Lab - http://www.cancerresearchlab.com/ Let us start from here, away from cancer. Cancer Knowledge, give you more and more comprehensive cancer information; cancer prevention, let us start from here; cancer treatment, newer, better treatment for cancer patients regain health.
  2. CuringDeath.com - http://www.curingdeath.com/ Curing Disease, Cancer & Aging through advance medicine
  3. Health Information - Body Care - http://health.dewantoro.org/ Beauty Care and many more - women health and beauty care
  4. 9medicine - http://9medicine.com/
  5. Cancer Treatment : Mark Levin MD http://cancertreatments.typepad.com/
Kawe tak mahu lawan..

Keselamatan

Link untuk jaga keselamatan anak-anak kta..

  1. Grassroots Environmental Education, Childsafe Advocates : Parents making a difference http://www.grassrootsinfo.org/csawelcome.html

Kawe tak mahu lawan..

List blogger pesakit cancer dan yang membantu mereka..

Pesakit Cancer

  1. Zulrushdi Abdul Mutalib, zulrushdi.net, Continuing My Existence In Cyberspace.... http://zulrushdi.net/
  2. Conversational Threads - Traveling. Knitting. Quilting. Cats. Life is good. http://conversationalthreads.typepad.com/
  3. http://forgingironman.blogspot.com/
Orang yang membantu
  1. Jeanne Sather, The Assertive Cancer Patient, Living with cancer - and an attitude http://assertivepatient.com/

Kalau sesiapa ada maklumat lanjut boleh la bagi kat kitakawe@yahoo.com.my


Kawe tak mahu lawan..

Ianya mula berkembang di sini..

Salam,

Dah 2 hari temasuk hari nie Kawe cuba masuk blog sendiri tapi asyik masuk kena daftar aje (log in dulu). Jadi tak dapat la nak tengok paparan orang tengok blog Kawe ini. So Kawe geram taip la kat google. La ada pulak tu tapi kena sangkut kat cn (klik aje la). So terus aje masuk la lepas tu nak tau apa jadi. Tetiba dia pie cn pulak (klik lagi). Korang akan tertanya2 kat mana dia? Kawe pun tak tau. Tapi ada kat bawah tu pasal Kawe punya blog. Hehe.. Ada jugak orang amik buat cerita. Apa dia buat Kawe pun tak tau? Tapi ada kaitan la dengan buku percuma tu.. Hehe.. So layan aje la lepas nie. Dari sini rupa2 ramai la geng cakap pasal yg sama. Yang penting dapat rujukan yg lagi banyak. Warwarwar.. Suka-suka. Hehe.. so beginilah ia bermula (pening orang baca beb..) klik kalau nak tau lanjut.. http://www.technorati.com/

Kawe tak mahu lawan..

Radio kalau nak dengar la..

Di sini kawe kumpul semua link2 radio yang kawe pernah jumpa. So senang la takde la hilang dari ingatan nanti. Klik aje kalau nak dengar. Layan aje la. ok.
  1. Kat sn sesiapa yg minat boleh la jadi Dj radio & boleh buat dedikasi lagu. Ye la sekarang nie kalau nak jadi Dj kat radio besar2 bukan mudah adakalanya kena masuk rancangan realiti dulu baru boleh dapat itu pun kalau suara best la dengar. Kat cn belasah aje. Dj dia main taram aje tapi enjoy. Layan je la ye. http://fungkurfm.org/
  2. Yang nie pulak entah tak habis explore lagi tapi kawe dapat dari supervisor, masa tu dia tengah dengar. Apa lagi copy la dia punya link. Hehe.. Layan apa yg patut aje! http://www.accuradio.com/
Yang nie tak boleh bukak pun. Nape entah.. Tolong..
  1. kampungchat.net.FM
    http://213.202.230.120:8080/listen.pls [all genre]
  2. LuahanRasa.FM [all genre]
    http://luahanrasafm.listen2myradio.com/ (page auto player for radio)
  3. Hijjaz.FM [just nasyid]
    http://hijjazfm.listen2myradio.com/

TV kalau nak tengok la..

Link yang akan membawa anda menontot.. Layan aje la..

  1. Saluran Media Alternatif Anda! Mesti tonton beb.. http://www.tvpas.com/
  2. Sama macam yang di atas http://webtv.pas.org.my/
  3. Sama jugak best nie.. http://wtv8.tv/v3/
  4. Tengok cerita melayu bersiri kat cn http://tvseries4u.blogspot.com/
  5. Lagi..

Kisah Musang

Haaa.. yang nie penting.. kisah musang cari makan..

Kisah Gajah Putih

Nie pulak kisah gajah putih @ people call it 'White Elephant'. Kenapa ianya dipanggil 'Gajah Putih'? Eh.. macma pernah dengar aje tapi dalam realiti kehidupan Kawe tek pernah jumpa lagi gajah yang berwarna putih. Belum lagi la buat masa nie. Kalau sesiapa ada jumpa boleh la take picture & give it to Kawe so Kawe boleh tepek kat cn. Ok.

Belajar sampai power..

Kawe kena belajar sampai puashati.. baru la tak jadi kambing hitam..

  1. Nuclear Education Online http://www.nuclearonline.org/nuclear_education/default.asp
  2. Training Di Australia http://www.sons.ecu.edu.au/courses/nuclear-medicine(2).pdf

Nie bologger yang berkaitan sempat kawe jumpa.. cantik..

  1. Belum tau nak bagi nama coz belum tengok habis lagi.. http://nucmedpodcast.blogspot.com/
  2. 2 orang budak medic cerita pasal PET/CT.. http://tomographyblog.com/
  3. Seorang student buat attachment.. Layan aje la.. http://sandraleahy.blogspot.com/
  4. Doktor nie ada 2-3 blog http://www.pet-ct-library.blogspot.com/ @ http://www.pet-ct.blogspot.com/
  5. Minah Otai.. Siap mobile PET/CT lagi tu.. http://ctmriclasspathologicalstudies.blogspot.com/
  6. Sistem Data untuk image Kawe pun tak berapa mahir lagi nie.. nanti kena baca la.. http://doctordalai.blogspot.com/
  7. Entah la dah takde update dalam blog nie.. http://clairewalker2.blogspot.com/

Nie buku..

Boleh dapat ke buku free.. cubalah..

  1. Medical Heaven : Your Medical Book Communitys http://www.medicalheaven.com/ (Yang nie dapat)
  2. Online Medical Textbooks http://welovelmc.com/books.htm (Yang nie tak dapat tapi nak letak)
  3. Electronic Texts & Books http://home.cc.umanitoba.ca/~mtennen/fulltext2000/etexts.html (Yang nie tak dapat tapi nak letak)
  4. EBOOK and MedInfo http://gondolok.blogspot.com/
  5. Macam2 ada. Pelbagai nie.. http://downloadebookz.info/
  6. Medical Book Review - The informative resource about medical book descriptions, medical book reviews and medical book details. (Nie review aje nak letak coz sebagai panduan aje nak pilih buku nanti) http://medbooks-review.blogspot.com/
  7. Akan tambah lagi.. tunggu..

Kisah Kambing Hitam

Ini sebuah cerita berkenaan Kambing Hitam @ people call it 'black sheep'.. tunggu.. panas & hangat.. Nie bukan cerita black metal ok..

La macam nie je ke buat blog..

Nie Kawe baru cuba je.. hehe.. tunggu..

Catatan Terbaru Catatan Lama Laman utama